Recall R1200GS/GSA

0

Framgaffelkampanje R 1200 GS/GSA

 

Vi gjør oppmerksom på at dette er Motor-Teknikks informasjon til våre kunder, og det er altså ingen offisiell informasjon fra BMW Motorrad.

 

Alle væskekjølte R 1200 GS og R 1200 GS Adventure er omfattet av denne tekniske kampanjen (recall). Svakheten som er avdekket innebærer at alle R 1200 GS/GSA produsert fra november 2013 og fram til i dag skal kontrolleres for glipp mellom framgaffelens innerbenfeste i toppstykket. En korrekt gaffel har ingen eller svært lite glipp (under 0,2 mm). Om det er et glipp, så kan dette forverres over tid om det ikke utbedres.

 

Alle eiere vil denne uken motta et brev fra BMW med informasjon om dette, og recallen foregår i 2 steg:

Først vil det vil så raskt som mulig bli foretatt en kontroll, slik at eventuelle avvik kan avdekkes umiddelbart. De som ønsker denne kontrollen kan bare komme innom oss så snart som mulig, alle våre ansatte har fått informasjon om dette og vi vil foreta kontrollene løpende. Er det ingen glipp kan kunden bare kjøre videre. Deretter vil denne delen byttes på alle de aktuelle modellene, gjerne i forbindelse med neste service eller annen passende anledning.

Om det i kontrollen avdekkes glipp vil det bli kjøreforbud på sykkelen inntil feilen er utbedret. Her jobbes det fra BMW`s side på spreng med å produsere deler, men det forventes noe leveringstid nå i starten av denne kampanjen.

 

Alle kunder er selvsagt hjertelig velkomne hit til Motor-Teknikk for å foreta kontroll og utbedring.

 

 

Motor-Teknikks egne tanker rundt dette:

  • Er dette et stort problem? Nei, det har vært noen få av over 1000 motorsykler der denne feilen har vært betydelig. Dette er sykler som har blitt kjørt hardt. GS/GSA skal tåle å bli kjørt hardt, og BMW ønsker da å rette dette på alle syklene til tross for at det kun har vist seg aktuelt i ekstreme tilfeller.
  • Kommer din BMW til å falle ifra hverandre under deg? Nei, det er svært usannsynlig. Vi kjenner ikke til noen tilfeller i Norge der dette har gjort at en BMW har falt ifra hverandre, til tross for hard kjøring på grus og offroad.
  • BMW utviser stor forsiktighet ved å utbedre dette på alle syklene, og det syns vi som BMW-forhandler er veldig bra og trygt for deg som kunde. Du kan være trygg på at din BMW holder den beste kvaliteten som finnes på markedet, og du som kunde har stor betydning for BMW og oss i Motor-Teknikk!
Del.

Kommentarer er avslått.